Μπορντό χείλη: Πώς θα ακολουθήσεις την απόλυτη τάση του φετινού χειμώνα

Μπορντό χείλη: Πώς θα ακολουθήσεις την απόλυτη τάση του φετινού χειμώνα

Maria Antoniou - 20 Νοεμβρίου 2019
Swipe to the left

Το μπορντό κραγιόν είναι η απόλυτη τάση για φέτος. Πρέπει όμως, να έχεις το «know how» πριν το υιοθετήσεις, ώστε να απογειώσεις το μακιγιάζ σου.

Το μπορντό κραγιόν δεν αποτελεί μόνο μία πιο ασφαλή επιλογή, αλλά και πιο δημιουργική. Έχει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, που μπορούν να ικανοποιήσουν από τις πιο κλασικές γυναίκες, μέχρι αυτές που αγαπούν τους πειραματισμούς στα όρια του γκοθ στιλ. Παράλληλα, η ποικιλία αποχρώσεων μάς δίνει την ευκαιρία να επιλέξουμε εκείνη που θα αναδείξει το πρόσωπό μας με τον καλύτερο τρόπο.

Για αυτό μάθε τι πρέπει να κάνεις:

Stay minimal

Αν πρέπει να μοιραστούμε μαζί σου μία γρήγορη συμβουλή για το πώς να φορέσεις το μπορντό lipstick σου, τότε δεν είναι άλλη από αυτή: «Κράτα όλο το υπόλοιπο πρόσωπό σου μίνιμαλ». Πώς; Άπλωσε μία ελαφριά στρώση make-up και ελάχιστη μάσκαρα. Σε περίπτωση που θέλεις επιπλέον ένταση, τότε μην την βάλεις πάνω στο πρόσωπό σου, αλλά γύρω από αυτό, είτε με ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια είτε με ένα edgy χτένισμα.

Κάλυψε κάθε κοκκινίλα

Αν το make-up σου δεν αρκεί για να γίνει η δουλειά, τότε χρησιμοποίησε και το concealer σου, για να καλύψεις τις όποιες κοκκινίλες. Διαφορετικά το μπορντό κραγιόν σου θα τις τονίσει ακόμα περισσότερο και θα κινδυνεύσεις να μοιάζεις με παντζάρι.

Βρες την απόχρωση που σου ταιριάζει

Το να μάθεις τους τόνους και τους υποτόνους του δέρματός σου είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά πολλές φορές μπορεί να σε μπερδέψει. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή είναι να αποφασίσεις ποια απόχρωση σου ταιριάζει βάσει των ματιών ή των μαλλιών σου. Ένα μπορντό κραγιόν με μπλε βάση, όπως το δαμασκηνί, είναι η πιο safe απόχρωση, αφού δεν είναι ούτε πολύ σκούρο, ούτε πολύ ανοιχτό, με αποτέλεσμα να ταιριάζει τόσο στα ανοιχτόχρωμα, όσο και στα σκουρόχρωμα μάτια. Αν θες κάτι λιγότερο μοβ και έχεις γαλάζια, πράσινα ή γκρι μάτια, τότε θα πρέπει να πας στο πιο ανοιχτό μπορντό, δηλαδή σε αυτό που έχει ως βάση του το ροζ. Από την άλλη, αν έχεις καστανά ή μαύρα μάτια, κατευθύνσου σε ένα καφέ μπορντό που θα τα τονίσει ακόμα περισσότερο. Το μπορντό με κόκκινη βάση αναδεικνύεται καλύτερα με τα μαύρα και τα καστανά μαλλιά, καθώς δημιουργείται μία ισορροπία μεταξύ των χρωμάτων.