Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Maria Antoniou - 15 Μαρτίου 2020
Swipe to the left

Ζητούμενο των γυναικών ανά την υφήλιο ένα: Να μοιάζουν νεότερες. Γιατί όμως δεν τα καταφέρνουν; Ένας από τους λόγους είναι και το μακιγιάζ. Πολλές φορές, στην υπερπροσπάθειά μας για λάμψη, πετυχαίνουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Να μοιάζουμε θαμπές και το κυριότερο, γερασμένες.

Γιατί; Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ:

  • Λάθος νούμερο 1: Ο τρόπος που χρησιμοποιείς το foundation

To είδος του foundation που χρησιμοποιείς –και πώς ακριβώς το απλώνεις στο πρόσωπό σου– είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του πετυχημένου μακιγιάζ. Αν για παράδειγμα το πρόσωπό σου έχει αρκετές γραμμές ή ρυτίδες, το ματ foundation ή οι πούδρες θα «σφηνώσουν» σε αυτές τις σχισμές και θα σου προσθέσουν χρόνια. Επίσης δεν πρέπει να το παρακάνεις με το foundation που χρησιμοποιείς γιατί κινδυνεύεις να φαίνεσαι υπερβολικά βαμμένη και «ψεύτικη».

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρύψεις μαύρους κύκλους, ιδιαίτερα έπειτα από ξενύχτια. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσεις. Για κάτω από τα μάτια, το concealer σου δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο τόνους πιο ελαφρύ από την απόχρωση της επιδερμίδας σου, ενώ για το υπόλοιπο πρόσωπο είναι απαραίτητο να βρεις το κατάλληλο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με το δέρμα σου.

  • Λάθος νούμερο 3: Υπερβολικά πολύ ρουζ

Η τακτική τού να απλώνεις το ρουζ μόνο στα «μήλα» του προσώπου σου με κυκλικές κινήσεις μάλλον δεν είναι η σωστή. Το πιο συχνό αποτέλεσμα είναι ένα υπερβολικά ροζ μάγουλο, το οποίο δεν είναι καθόλου γοητευτικό και σίγουρα σε μεγαλώνει. Επίλεξε μία πιο απαλή απόχρωση στο επόμενο ρουζ σου και άπλωσέ τη σωστά.

  • Λάθος νούμερο 4: Η χρήση του lip liner

Είπαμε, θέλουμε ζουμερά και σαρκώδη χείλη αλλά ας μην το παρακάνουμε! Έχει άλλωστε ξεπεραστεί αυτό το trend. Προτίμησε για το lip pencil σου μία απόχρωση που ταιριάζει με το κραγιόν που έχεις επιλέξει και ακολούθησε τις ήδη υπάρχουσες γραμμές των χειλιών σου.

  • Λάθος νούμερο 5: Οι λανθασμένα συνδυασμένα χρωματιστές σκιές

Σίγουρα δεν σου λέμε πως απαγορεύεται να φοράς λαμπερές και ζωηρές σκιές ματιών. Όμως αν δεν κάνεις έξυπνους συνδυασμούς και σωστό blending, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξεις με ένα look που θυμίζει έφηβη σε σχολικό πάρτι.