Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα κορίτσια με σγουρά μαλλιά

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα κορίτσια με σγουρά μαλλιά

Maria Antoniou - 15 Οκτωβρίου 2020
Swipe to the left

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, το ίδιο και τα μαλλιά της. Είτε μακριά, κοντά, καρέ, είτε ίσια, σπαστά, σγουρά, το κάθε είδος θέλει και άλλη περιποίηση για να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στην εμφάνισή σου. Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα σγουρά, τα πολύ σγουρά μαλλιά, είναι μάλλον πιο δύσκολα στη διαχείριση γι' αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζεις με το σωστό τρόπο. Πού θα ξέρεις αν όσα κάνεις είναι σωστά; Από το αποτέλεσμα φυσικά. Αν ωστόσο τα μαλλιά σου παραμένουν αδάμαστα, τότε μάλλον κάνεις κάποια (ή και όλα) από τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη. Δες πώς μπορείς να τα διορθώσεις!

  • Βούρτσισμα και ξεμπέρδεμα μετά το μπάνιο

Οι περισσότερες βουρτσίζουν και ξεμπερδεύουν τα μαλλιά τους μετά το μπάνιο, κάτι που είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για να γίνουν οι μπούκλες πιο ακανόνιστες και δύσκολες να δουλευτούν (απ' ό,τι είναι ήδη). Όταν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου διαλύεις τις μπούκλες και δημιουργείς αχρείαστο χάος. Για να το αποφύγεις, χτένισε τα μαλλιά σου ενώ είσαι ακόμα στο μπάνιο και έχεις βάλει conditioner. Μετά το τελευταίο ξέβγαλμα, μην προσπαθήσεις να τα ξεμπερδέψεις άλλο, ούτε με τα δάχτυλά σου.

  • Βούρτσισμα και ξεμπέρδεμα με λάθος κατεύθυνση

Δεν αρκεί να τα ξεμπερδέψεις τη σωστή στιγμή, πρέπει να τα ξεμπερδέψεις και με τη σωστή κατεύθυνση. Για να πετύχεις το μέγιστο όγκο και σχήμα, χτένισέ τα προς την κατεύθυνση που θες να στεγνώσουν και μετά ξέβγαλέ τα με το κεφάλι σου γυρισμένο προς τα κάτω. Θα εκπλαγείς με τον όγκο!

  • Ξέβγαλμα

Μπορεί να ακούγεται ανούσιο, αλλά στην πραγματικότητα βοηθάει πολύ να μείνουν οι μπούκλες ανέγγιχτες. Σκύψε το κεφάλι σου μπροστά και μάζεψε τις μπούκλες με τα χέρια σου κοντά στη ρίζα ενώ αφήνεις το νερό να τρέχει και να ξεβγάζει το conditioner. Έτσι το βάρος του νερού δεν θα τις τεντώσει χαλώντας τις καμπύλες τους.

  • Δεν χρησιμοποιείς πετσέτα μαλλιών

Μόλις τελειώσεις με το ανάποδο ξέβγαλμα, τύλιξέ τα σε μια πετσέτα σαν τυρμπάν. Αυτό θα δώσει ακόμα περισσότερο όγκο αφού θα αφήσει τις ρίζες να στεγνώσουν με φορά προς τα πάνω. Μην τα αφήσεις τυλιγμένα για πολλή ώρα όμως, τρία λεπτά είναι υπεραρκετά για να απορροφήσει η πετσέτα το πολύ νερό.

  • Περιμένεις να περάσει πολλή ώρα πριν βάλεις προϊόντα

Στα σγουρά μαλλιά πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα μαλλιών όσο είναι ακόμα νωπά. Επίσης καλό είναι να τα εφαρμόζεις με τα δάχτυλα όσο γίνεται πιο κλειστά ώστε να μην τραβάς τις μπούκλες και τις «σπας». ΕΔΩ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι.