Τέσσερις λόγοι για να εντάξεις στο μακιγιάζ σου το highlighter

Τέσσερις λόγοι για να εντάξεις στο μακιγιάζ σου το highlighter

Maria Antoniou - 22 Μαρτίου 2019
Swipe to the left

Highlighting. Το ακούς και το ξανακούς τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσεις για πολύ καιρό ακόμη. Τουλάχιστον σίγουρα για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι. Και ξέρεις γιατί;

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το highlighter από ένα απλό καθημερινό μακιγιάζ για το γραφείο ή από ένα πιο glamorous για το club δεν είναι άλλος από το να τα σημαντικά σημεία του προσώπου μας. Πώς;

  • Με το highlighting αυτό που επιτυγχάνεις είναι να δημιουργήσεις το εφέ της αντανάκλασης του φωτός του ήλιου στα σημεία που σε βλέπει ο ήλιος, όπως τα κόκαλα στα ζυγωματικά και κάτω από τα φρύδια, το πηγούνι, το κέντρο του μετώπου και της μύτης και το v των χειλιών.
  • Εάν δεν το γνώριζες ήδη, το highlighter μπορείς να το βρεις σε διάφορες αποχρώσεις και μορφές. Υπάρχει η powder και η creamy μορφή. Επίσης, υπάρχουν οι ψυχρές αποχρώσεις με βάση το ασήμι και οι πιο ζεστές με βάση το χρυσό. Οι κρύες αποχρώσεις απευθύνονται σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, διότι οι πιο λευκοί τόνοι δίνουν όση ακτινοβολία χρειάζεται το δέρμα σου, ενώ οι ζεστές αποχρώσεις, όντας πιο χρυσές – κίτρινες απευθύνονται σε μεσαίες έως σκουρόχρωμες επιδερμίδες.
  • Pro Tip: Το highlighter μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν «lipstick hack». Για κάθε φορά που θα επιθυμείς να δώσεις ένα πιο frosty ή shimmer ακόμα και metallic αέρα στα χείλη σου, πρόσθεσε λίγο highlighter ταμποναριστά στη μέση των χειλιών σου. Έτσι, θα αποκτήσουν ένα frosty ή shimmer ακόμα και metallic αέρα, αλλά και θα έχουν το εφέ του πιο σαρκώδους στόματος.