Βρες το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Βρες το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Maria Antoniou - 10 Ιουνίου 2019
Swipe to the left

Το κόκκινο κραγιόν δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Μπορεί να έρθει η ημέρα που δεν θα φοράμε πια μάσκαρα, όμως η ημέρα που θα πετάξουμε το κόκκινο κραγιόν από το νεσεσέρ μας δεν θα έρθει ποτέ. Δεν έχει σεζόν, δεν έχει ηλικία. Γι᾽ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις τα πάντα για αυτό, πώς να το φορέσεις, αλλά και ποια είναι η απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σου.

Στην καθεμιά μας ταιριάζουν καλύτερα συγκεκριμένα πράγματα, ή – καλύτερα – συγκεκριμένες εκδοχές ενός πράγματος και το κόκκινο κραγιόν δεν ξεφεύγει του κανόνα. Η επιλογή του είναι αρκετά πιο περίπλοκη από όσο φαντάζεσαι. Γιατί δεν πρέπει να υπολογίσουμε μόνο τον τόνο του δέρματος μας (λευκό – πολύ ανοιχτό, μεσαίο – σταρένιο, σκούρο), αλλά και τον υποτόνο μας συνδυαστικά με τον πρώτο.

Τι είναι, όμως, αυτός ο υποτόνος; Κατά κάποιον τρόπο, είναι η δεύτερη στρώση του δέρματος που μπορεί να είναι θερμή ή ψυχρή. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τον δικό σου υποτόνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ, για να τον ανακαλύψεις.

Το πρώτο τεστ είναι αυτό των κοσμημάτων και βάσει αυτού αν το δέρμα σου δείχνει καλύτερο με ασημένια κοσμήματα, τότε ο υποτόνος σου είναι ψυχρός, ενώ αν δείχνει καλύτερο με χρυσά είναι θερμός. Στο τεστ των ρούχων, αν σου πηγαίνουν καλύτερα τα μπλε, τα πράσινα και τα μπλε-κόκκινα χρώματα, τότε είναι ψυχρός, ενώ είναι θερμός, αν σου πηγαίνουν τα κίτρινα και τα πορτοκαλί-κόκκινα.

Αν οι φλέβες σου φαίνονται πράσινες, ο υποτόνος σου είναι θερμός, αν φαίνονται μπλε, είναι ψυχρός. Τέλος, αν όταν κάθεσαι στον ήλιο μαυρίζεις εύκολα, είναι θερμός, ενώ αντίθετα αν καίγεσαι εύκολα είναι ψυχρός.

Τώρα, λοιπόν, που λύσαμε το θέμα του υποτόνου, ας δούμε ποιο απόχρωση κόκκινου κραγιόν ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου δέρμα.

  • Αν το δέρμα σου είναι πολύ ανοιχτό και ψυχρό

Επίλεξε ένα κόκκινο κραγιόν, το οποίο έχει ως βάση του το μπλε και που κατά προτίμηση θα είναι ματ. Το ιδανικότερο χρώμα, που μπορείς να βάλεις στα χείλια σου, είναι το βυσσινί.

  • Αν το δέρμα σου είναι πολύ ανοιχτό και θερμό

Θα πρέπει να κατευθυνθείς στα πιο πορτοκαλοκόκκινα κραγιόν. Προσοχή, όμως! Δεν θες κάποιο πολύ έντονο πορτοκαλί φωτεινό κραγιόν, αλλά ένα κόκκινο, με μια υποψία μόνο από το πορτοκαλί.

  • Αν το δέρμα σου είναι σταρένιο και ψυχρό

Πάνω σου θα δείχνει υπέροχα ένα κόκκινο με βάση το μπλε, το οποίο θα είναι και αρκετά βαθύ. Ουσιαστικά μιλάμε για το χρώμα, που συναντάμε συνήθως σε ένα καλό κόκκινο κρασί.

  • Αν το δέρμα σου είναι σταρένιο και θερμό

Θες ένα κόκκινο τόσο ζεστό, όσο και η επιδερμίδα σου. Με άλλα λόγια, θες ένα μπορντό-κεραμιδί, το οποίο θα σε κολακεύει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, όταν θα είσαι μαυρισμένη.

  • Αν το δέρμα σου είναι σκούρο και ψυχρό

Πήγαινε στα πιο σκούρα χρώματα της παλέτας, σε εκείνα που θυμίζουν λίγο πολύ βαμπίρ. Ένα κοκκινωπό καφέ ή μία πιο σκούρα εκδοχή του κόκκινου του κρασιού είναι η καλύτερη απόχρωση, που μπορείς να επιλέξεις.

  • Αν το δέρμα σου είναι σκούρο και θερμό

Διάλεξε εκείνο το κόκκινο, που είναι το πιο φωτεινό και το πιο κοντά στο πορτοκαλί από όλα, εκείνο που συνήθως μας έρχεται στο μυαλό, με το που ακούμε την λέξη «κόκκινο». Θα δημιουργήσει μία εντυπωσιακή αντίθεση με το δέρμα σου και θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Βρες το κόκκινο κραγιόν που σου ταιριάζει ΕΔΩ